-

Lyžování Bad Kleinkirchheim

Na lyže do Bad Kleinkirchheimu

Zimní lyžařská a současně lázeňská a odpočinková zábava uprostřed fascinující přírodní scenerie, celkem 25 nejrůznějších lanovek a vleků, více než 100 kilometrů sjezdových tratí všech stupňů obtížnosti a v neposlední řadě také nejdelší sjezdovky v celé spolkové zemi Korutansko. To všechno charakterizuje rozlehlý a téměř po celý rok slunečný lyžařský region Bad Kleinkirchheim v pohoří Nockberge v jižním Rakousku, asi 30 kilometrů severně od hranice se Slovinskem.

Bad Kleinkirchheim - ilustrační fotografie

Oblast alpského lyžování v okolí oblasti Kleinkirchheim je domovem legendárního olympijského vítěze Franze Klammera, který se tu ve vesničce Mooswald narodil a dodnes si tady užívá nádherné sjezdy. Mezi jeho údajně nejoblíbenější sjezdovky patří svahy na vrcholku Kaiserburg, přičemž závodní trať na této hoře, homologovaná federací FIS, dokonce nese jeho jméno. Pokud se tedy rozhodnete strávit čas lyžování v Rakousku na svazích mezí Kaiserburgem a vesničkou St. Oswald, nebuďte překvapeni, pokud se tato ikonická postava sjezdového lyžování třeba objeví na sjezdovce nebo lanovce vedle vás.

Zkušení sjezdaři a ambiciózní snowboardisté se v oblasti lázní Kleinkirchheim nejčastěji vydávají právě na zdejší nejnáročnější závodní trať, která patří mezi nejtěžší terény v seriálu Světového poháru v alpském lyžování, a na sjezdovce Franze Klammera testují své lyžařské dovednosti. Celková délka 3.200 metrů, převýšení téměř 850 metrů a sklon, dosahující v některých místech až 85% dokonale prověří schopnosti i těch nejlepších lyžařů. Na rychlostní trati v lyžařském areálu Kaiserburg nebo na závodní trati u lyžařského vleku Panoramalift Nockalm nad vesničkou St. Oswald si každý může vytvořit svůj vlastní rychlostní rekord. S více než 2.000 hodinami slunečního svitu za rok najdete v oblasti Bad Kleinkirchheim dokonalý zimní ráj nejen pro příznivce zimních sportů.

Bad Kleinkirchheim - ilustrační fotografie

Bad Kleinkirchheim je zkrátka jako stvořený k akci a zábavě nejen v průběhu zimy, ale i v létě. Proto jsou například v ceně skipasu Kleinkirchheim zahrnuty i další nabídky nejrůznějších aktivit, jako je například večerní lyžování, osvětlená sáňkařská dráha, nocktubing, měření rychlosti a závodní trať, kouzelné sáňkování pro děti a mnoho dalšího. Perfektně vyškolení instruktoři se postarají o zlepšení vašich lyžařských dovedností nebo dovedností vašich dětí a hned tři lyžařské školy s nejmodernějšími metodami k tomu pomohou. Ti nejmladší budou v dobrých rukou v dětských klubech, kde se naučí lyžovat formou hry. Celodenní hlídání dětí, dětské aprés - ski a mnoho dalšího se v rakouském regionu Bad Kleinkirchheim postará o příjemnou zimní rodinnou dovolenou.

Kdo si kromě lyžování nechce nechat v oblasti Bad Kleinkirchheim ujít i další zimní potěšení, najde tu možnosti v zimní turistice, bruslení na 200 metrů čtverečních velkém kluzišti nebo v curlingu. A protože jde o lázeňské městečko, přímo ze sjezdovek se můžete vydat do lázní. Zejména termální lázně Römerbad lákají velké i malé plavce svými vodopády, tobogány, divokou řekou, masážními sprchami, saunou, soláriem a masážemi. Při teplotě vody 33 až 34 stupňů Celsia můžete jen tak ležet v bazénu a přitom mávat sjezdařům na svazích, kteří si užívají lyžování v Rakousku.

Bad Kleinkirchheim - ilustrační fotografie

Celkem tady mají lyžaři k dispozici 100 kilometrů sjezdových tratí, přičemž z toho je necelých 20 kilometrů značeno modře, asi 80 kilometrů červeně a 8 kilometrů černě. O dopravu lyžařů na svahy se tady stará 15 lyžařských vleků, 6 sedačkových a 4 kabinkové lanovky s celkovou kapacitou více než 33.000 osob za hodinu. Uměle zasněžováno může být v případě potřeby až 97% zdejších sjezdovek. Nejdelší sjezdovkou regionu Kleinkirchheim je K70 o délce 4,2 kilometru.

Sáňkařská dráha se nachází u sjezdovky Kaiserburg, je 2 kilometry dlouhá a v hlavní sezóně na ní můžete 2x týdně sáňkovat i večer při umělém osvětlení. Na snowboardisty čeká udržovaná devadesátimetrová halfpipe u lyžařského vleku Lärchegglift, s hudbou a osvětlením. Snowpark s boardercrossem je ve spodní části Kaiserburgu.

Bad Kleinkirchheim - ilustrační fotografie

Lázeňské městečko Kleinkirchheim je moderní a zároveň tradiční. Vedle idylického, vesnického charakteru nabízí místo celou řadu volnočasových nabídek jak v zimě, tak také v létě. Budete nadšeni z vysoké kvality mnoha obchodů, restaurací a občerstvení. Najdete zde původní horské chaty i exkluzivní restaurace. Vrcholným zážitkem v oblasti Bad Kleinkirchheim jsou však termální lázně, zejména již zmiňované Römerbad a St. Kathrein jsou ztělesněním absolutní pohody. Odpočinek v uklidňující termální vodě při pohledu na zasněžené vrcholky okolních hor je pro každého z jejich návštěvníků jedinečným zážitkem.

Lyžování Bad Kleinkirchheim 2024

Bad Kleinkirchheim

V lyžařském středisku Bad Kleinkirchheim, náležejícím do oblasti Bad Kleinkirchheim, budete mít nadosah pečlivě upravované sjezdové tratě pro to nejlepší lyžování v Alpách. Zimu si tady beze zbytku vychutnáte až do dna.

V Bad Kleinkirchheimu na zimu připravujeme

Döbriach

Již po pár hodinách jízdy se dostanete do zimního centra Döbriach. Tady na vás čekají upravené sjezdové tratě, moderní přepravní zařízení, udržované běžecké stopy a kvalitní ubytování. To je pro destinace jako Bad Kleinkirchheim typické.

Ilustrační foto

Feld am See

Již po pár hodinách jízdy se dostanete do zimního centra Feld am See. Tady na vás čekají upravené sjezdové tratě, moderní přepravní zařízení, udržované běžecké stopy a kvalitní ubytování. To je pro destinace jako Bad Kleinkirchheim typické.

Millstatt in Kärnten

V lyžařském středisku Millstatt in Kärnten, náležejícím do oblasti Bad Kleinkirchheim, budete mít nadosah pečlivě upravované sjezdové tratě pro to nejlepší lyžování v Alpách. Zimu si tady beze zbytku vychutnáte až do dna.

Doplňující informace k lyžování v Bad Kleinkirchheimu

Uprostřed Korutan narazíte na lázeňskou obec Bad Kleinkirchhheim. Fascinující přírodní scenérie společně s kilometry sjezdových tratí, dělá z obce ráj zimních sportů. Lyžování v rakouských alpách je již odedávna fenoménem milovníků sněhu, adrenalinu, horské turistiky a spousty dalších zimních sportů. Právě zde, na rakouských svazích, to všechno začalo.

Bad Kleinkirchhheim patří mezi každoroční volbu návštěvníků, kteří hledají místo své zimní dovolené. Jízda po závodní trati Světového poháru je výzvou nejen pro lyžaře, ale také pro snowboardisty. Nabídku ubytování v Bad Kleinkirchhheimu naleznete také na našem partnerském webu. Tak neváhejte a přijeďte se podívat do této oblíbené rakouské oblasti.

Nabídka lyžování v Bad Kleinkirchheimu jinde

Výhodné lyžařské pobyty v Bad Kleinkirchheimu s vlastní dopravou nabízí cestovní kanceláře VLNA.cz, specialista na pobyty v Alpách. Ucelená a neustále aktualizovaná nabídka lyžařských zájezdů do Bad Kleinkirchheimu, a to bez ohledu na způsob dopravy, je prezentována na našem partnerském webu. Zájezdy pořádají české cestovní kanceláře.