-

Lyžování Aprica

Na lyže do Apriky

Lyžařská oblast Aprica, která se nachází nedaleko hranice Itálie se Švýcarskem, je obklopena panenskou alpskou krajinou italských Dolomit a je jednou z nejoblíbenějších rekreačních oblastí regionu. Střediska se nacházejí v nadmořské výšce od 1.200 do 2.300 metrů a leží mezi údolími Valtellina a Valecamonica v severní Itálii. Vyniká skvělou pověstí, dobrými sněhovými podmínkami a prvotřídními lyžařskými školami. 55 kilometrů dobře upravených sjezdovek všech druhů obtížnosti s 23 lanovkami a vleky zaručují skvělé podmínky pro to nejlepší alpské lyžování.

Aprica - ilustrační fotografie

Příznivci sjezdového lyžování se mohou v Aprice vyřádit hned na třech propojených skiareálech Baradello, Palabione a Magnolta. Výhodou je, že se lyžuje na severních svazích přímod nad městečkem a díky tomu zde sníh vydrží většinou až do dubna. Srdce lyžařské oblasti Aprica Palabione je přístupné buď gondolou, nebo sedačkovou lanovkou, přímo z centra obce. Tyto lanovky vyvezou lyžaře až na vrcholek hory Malga Palaboine. Odtud se pak táhnou zpět do vesnice různé sjezdovky, vhodné jak pro lyžaře začátečníky, tak také pro pokročilé sjezdaře. Zkušenější lyžaři jistě nepohrdnou strmými otevřenými svahy na vrcholku Dosso Paso, kde se nachází i známá černá sjezdovka Benedetti o délce přes 2 kilometry.

Postranní skiareály Baradello a Magnolta však mají lyžařům také co nabídnout, neboť jejich hlavní sjezdovky, po kterých se mohou zkušení vyznavači alpského stylu lyžování dostat z vrcholků až dolů do údolí, jsou na lyžařských mapách značeny černou barvou. Například areál Magnolta je známý svou jedinečnou náročnou tratí, která se táhne prakticky od vrcholové stanice lanovky až k parkovišti na úpatí kopce.

Aprica - ilustrační fotografie

Ani snowboardisté nepřijdou v Aprice zkrátka, neboť hlavně pro ně tu byl vytvořen snowpark na vrcholku Baradello. Zdatnější sjezdaři si tady pak mohou vychutnat členitý terén, vedoucí v některých svých částech přes les. Sjezdovky se spoustou přírodních překážek na Baradellu zaručí vyznavačům sportovní jízdy spoustu zábavy po celou zimní dovolenou v Aprice.

Okolo 80 % sjezdovek je uměle dosněžováno, ale ani v případě extrémně teplého počasí během zimy nemusíte mít obavy z nedostatku sněhu. Díky dokonalému přepravnímu systému a propojenosti lyžařských středisek můžete využít i blízkých lyžařských areálů Bormio, Livigno či švýcarské legendy St. Moritz.

Aprica - ilustrační fotografie

I mimo sjezdovky je v italské lyžařské oblasti Aprica a jejím okolí široká nabídka možností využití volného času zimní dovolené. Kdo se rád baví a vyhledává společnost, může zajít s přáteli do baru, zkusit bruslení na kluzišti a nebo si jít zaplavat do místního bazénu. Dovolená v Aprice během zimní lyžařské sezóny nabízí turistům, kteří se rozhodli strávit dny volna v Itálii, opravdu mnoho možností zábavy a odpočinku.

V Aprice na zimu připravujeme

Ilustrační foto

Aprica

Vydejte se do Alp na zimní dovolenou. Užijte si prvotřídní lyžování v lyžařském středisku Aprica. To je k nalezení v regionu Aprica. Skutečnou zimu tu zažijete na udržovaných sjezdovkách a upravovaných běžeckých stopách.

Doplňující informace k lyžování v Aprice

Aprica je známé lyžařské středisko ležící v Itálii. Není nikterak velké, ale návštěvníkům slibuje, kromě lyžování, také perfektní nabídku aprés-ski a dostatek sluníčka na svazích. Hledáte-li více informací o tomto lyžařském středisku, mohou vám pomoci stránky o středisku Aprica, kde naleznete podrobný popis zdejších možností zimního vyžití.

Nejste ještě rozhodnuti pro určitý termín nebo neznáte jaké ubytovací kapacity Aprica svým návštěvníkům nabízí? Podívejte se na obsáhlou nabídku na stránkách, které se na lyžování v Aprice dlouhodobě specializují.

Pokud chcete vyrazit raději po vlastní ose a procestovat více míst z Itálie, doporučujeme hledat na stránkách zájezdů na vlastní dopravu. Tyto stránky vás seznámí s dostupnou nabídkou ubytování v Itálii a vy už si jen vyberete to, které vám bude vyhovovat nejvíce.

Lyžování v Itálii je synonymem pro ty, kteří raději tráví dovolenou na sněhu. Na lyžařské zájezdy do Itálie vyráží každoročně tisíce milovníků tohoto bílého povlaku. Aprica patří do stálé nabídky cestovních kanceláří, proto neváhejte a vyberte si z nabídky zimních zájezdů do oblasti Aprica a přijeďte se přesvedčit o jejích přednostech.

Nabídka lyžování v Aprice jinde

Výhodné lyžařské pobyty v Aprice s vlastní dopravou nabízí cestovní kanceláře VLNA.cz, specialista na pobyty v Alpách. Ucelená a neustále aktualizovaná nabídka lyžařských zájezdů do Apriky, a to bez ohledu na způsob dopravy, je prezentována na našem partnerském webu. Zájezdy pořádají české cestovní kanceláře.